Menü

Kik vagyunk?

A VÉDEM Egyesületet 2012 decemberében tizenhárom marosvásárhelyi édesanya alapította meg, hogy hiánypótló szervezete legyen a térségnek. Legfőbb célkitűzéseinek a család fogalmának népszerűsítését, védelmét, a családok érdekeinek képviseletét és támogatását, valamint a szülők felvilágosítását tartja.

A VÉDEM Egyesület megalakulása óta több olyan rendezvényt szervezett, amelyeken az anyukáknak, várandósoknak, családoknak lehetőségük volt a gyerek gondozásával, nevelésével, oktatásával, a kismamák ápolásával kapcsolatos információkról tájékozódni, ugyanakkor olyan eseményeken is részt vehettek, amelyek a marosvásárhelyi anyák csoportjának az összekovácsolását célozták meg. A VÉDEM nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a tapasztalatcsere szakvélemény által alátámasztott legyen, és az érdeklődők hiteles forrásokból tájékozódjanak – ezt tartja szem előtt valamennyiszer előadások, kerekasztal-beszélgetések, csoportos beszélgetések megszervezését vállalja az egyesület.

A VÉDEM emellett szoros kapcsolatot kíván fenntartani a helyi szervezetekkel.

A VÉDEM fontosnak tartja, hogy az alapító tagok mellett egyre több anyukát vonjon be köreibe, olyan gyerekeseket, akik támogatják és szerepet is vállalnak a célok megvalósításában, vagyis együttes erővel, tájékozott, nyitott és egészséges családok éljenek Marosvásárhelyen és környékén.